Archiv aktualit

01


03 2016

aktualita img

:: Lyžák kvinty a 1. ročníku

Ve dnech 21. až 26. února 2016 se konal již tradiční lyžařský kurz v Krkonoších, opět v sestavě první ročník a kvinta. Cesta do srdce Krkonoš probíhala poměrně dobře díky kvintánské kytaře, která se na palubě nacházela. Ovšem příjezd do Velké Úpy připomínal scénu z filmu Sněženky a machři: „Rolba Vám z technických důvodů nemůže vzít zavazadla nahoru do chaty.“ Tentokrát to však nebylo z důvodu opilosti řidiče, nýbrž kvůli nedostatku sněhu, kterého jsme se všichni tolik obávali. Vše naštěstí dopadlo dobře a všechna naše objemná zavazadla byla vyvezena k horské chatě Mileta džípem.

Hned první den v pondělí jsme se s běžkami vydali na blízkou Černou horu (1299 m n. m.), kam jsme vyjeli kabinkovou lanovkou. Pro některé to byla první jízda kabinkovou lanovkou v životě. Poté jsme podnikli takřka pětikilometrový sjezd ke Kolínské boudě, kde proběhla mnohými vítaná přestávka na oběd. Poté už se pokračovalo pozvolně na zastávku skibusu pod Javorem. Při tomto výletě bylo mnoho velmi nepříjemných pádů, ale naštěstí se nikomu nic nestalo.

Následující tři dny jsme věnovali sjezdovému výcviku, a to buď na místní sjezdovce Portášky, nebo na komplexu sjezdovek na Javoru – Javor, Smrk, Zahrádky a Hnědý vrch (přezdívaný Bramberk, proslavený Sněženkami a machry). Sjezdový výcvik se podle mého dost vydařil, většině se podařilo sjet i černou sjezdovku, což v tehdejších sněhových a povětrnostních podmínkách bylo těžké.

Bohužel nic netrvá věčně, a tak jsme museli v pátek naše útulné pokoje včetně našeho soukromého kinosálu vyklidit, naskládat opět všechno do autobusu a odjet zpět směr Plzeňský kraj. Všichni se z pobytu vrátili nejen živí a zdraví, ale i plní úžasných zážitků na celý život. A protože se během celého lyžáku pořídilo mnoho a mnoho obrazových materiálů, určitě dojde k jejich zpracování a vystavení na nějakém místě. A myslím si, že se máte na co těšit…

Jakub Sochor, kvinta LVK V a 1.

Foto: Jakub Čížek

Zpět na seznam

© 2014-2024 gblovice.cz Všechna práva vyhrazena