Archiv aktualit

02


11 2018

aktualita img

:: ALFA farma hostila sekundu

Dne 2. 11. 2018 se třída sekunda vedená paní učitelkou Fialovou vypravila do Plzně do divadla Alfa na představení s názvem ALFA farma a následnou besedu o druzích loutek, jejich výrobě a o hraní s nimi.

Celá hra byla ztvárněna formou bajky a napsána zčásti podle skutečného příběhu z 50. let. Děj byl zasazen do světa knihy známého spisovatele George Orwella Farma zvířat. Po tomto poučném představení ilustrujícím začátky totality jsme se přesunuli do velkého sálu na besedu o různých povoláních spjatých s výrobou loutky. Přednášející, který se nám věnoval, nám některé z loutek předvedl. Většina z nás obdivovala kostým hrušky, někoho zase zaujal výstižně provedený zajíc vyrobený tak, že mohl běžet přes pole a zpátky. Každý si zkrátka našel svého loutkového oblíbence, ať už některého z dříve zmíněných, nebo třeba ježka či obrovitého psa.

V závěru akce jsme se mohli na chvíli stát „loutkoherci“ a vyzkoušet si, jak náročné je ovládat loutku.

Představení i následná beseda pro nás všechny byly zajímavé a budou jistě báječnou inspirací pro pozdější výrobu loutek, která nás zanedlouho čeká při výtvarné výchově.

Eliška Háčková, sekunda

ALFA ALFA ALFA ALFA

Zpět na seznam

© 2014-2024 gblovice.cz Všechna práva vyhrazena