Archiv aktualit

29


03 2016

aktualita img

:: Gymnazista roku

V soutěži Gymnazista roku Plzeňského kraje se naši dva soutěžící neztratili! Vojtěch Boháč z oktávy obsadil 2. místo, Miroslav Veselovský ze septimy pak 8. místo! Děkujeme za perfektní reprezentaci školy

Klání celkem 26 studentů gymnázií Plzeňského kraje se 23. března 2016 uskutečnilo na Krajském úřadě Plzeňského kraje. Své znalosti poměřili studenti gymnázií zřizovaných Plzeňským krajem a jednoho soukromého gymnázia ve vědomostním kvízu, který vyhlásil hejtman Plzeňského kraje Václav Šlajs.

Vědomostní kvíz vytvořený týmem Krajského centra vzdělání a Jazykové školy s právem státní zkoušky prověřil znalosti studentů 120 otázkami z oblasti přírodních a společenských věd i všeobecného přehledu. Z 26 studentů krajských gymnázií a Gymnázia Fr. Křižíka a Základní školy, Plzeň vzešla trojice finalistů. Ta se pak utkala v závěrečném rozstřelu, z něhož vzešel jediný vítěz.

Hejtman Václav Šlajs společně se svým náměstkem Jiřím Stručkem předali pěti nejúspěšnějším řešitelům kvízu poukázky v hodnotě 10.000 – 3.000 korun na libovolný výběr elektroniky.

„I přes to, že vítěz je jen jeden, všichni soutěžící si zaslouží gratulaci, protože jsou mezi 26 nejlepšími studenty Plzeňského kraje. Je to velký úspěch a já bych jim za účast v této vědomostní soutěži rád poděkoval. Velký dík patří také pedagogům a ředitelům gymnázií," uvedl hejtman Václav Šlajs.

Gymnazista roku Gymnazista roku

Zpět na seznam

© 2014-2024 gblovice.cz Všechna práva vyhrazena