Archiv aktualit

31


05 2019

aktualita img

:: Exkurze do Salcburku a Berchtesgadenu

Ve dnech 13. - 14. 5. 2019 jsme se společně s žáky a učiteli z Mikulášského gymnázia vydali na exkurzi do krásných krajin Rakouska a Německa.

V pondělí kolem poledne nás autobus dovezl do Salcburku, kde jsme strávili celý den. Zde nás provázela úžasná paní průvodkyně, které patří velký dík za to, jak poutavě nám poskytla spoustu informací a zajímavostí o tomto místě. Prohlédli jsme si pevnost Hohensalzburg, ze které jsme viděli město jako na dlani. Poté jsme navštívili další okouzlující zákoutí tohoto města, spatřili jsme i rodný dům W. A. Mozarta. Ve večerních hodinách jsme přejeli na ubytování a nabrali nové síly na další den.

V úterních ranních hodinách jsme pokračovali do horské oblasti Obersalzberg, kde jsme se kvůli nečekané květnové sněhové nadílce bohužel nemohli podívat na samotné Orlí hnízdo, jak bylo původně naplánováno, ale navštívili jsme alespoň muzeum věnované válečné tematice, původně bunkr A. Hitlera, a na „Hnízdo" jsme koukali se zdviženými hlavami pouze zpovzdálí.

Po tomto „mrazivém“ zážitku, jsme přejeli do solného dolu v Berchtesgadenu. Tady jsme se převlékli do ochranných kombinéz, neboť prohlídka byla zpestřena jízdou po dřevěné hornické skluzavce.

Naše poslední zastávka byla u jezera Königssee, kde jsme nastoupili na loď a projeli se po alpské čiré vodě přes celé jezero tam a zpět. Exkurze nás, a myslím, že mohu mluvit za všechny, velmi obohatila o nové vědomosti, ale hlavně jsme si ji společně náramně užili.

Viktorie Stulíková

Salcburk Salcburk Salcburk Salcburk

Zpět na seznam

© 2014-2024 gblovice.cz Všechna práva vyhrazena