Archiv aktualit

10


06 2021

aktualita img

:: Výstava BAOBABC

Začalo to jako normální exkurze, ale již ve vlaku panovala natěšená nálada na očekávanou výstavu. Vystoupili jsme na hlavním nádraží v Plzni a pod velením paní učitelky Mileny Durasové a paní učitelky Dany Fialové jsme šli ke Křižíkovým sadům u Masných krámů, kde si nás převzal milý průvodce pan Jiří Hlobil. Chvíli jsme si sady procházeli a poté jsme vyrazili do historického domu s číslem 13 v Pražské ulici, kde je jeden z výstavních sálů Západočeské galerie známý jako „TŘINÁCTKA“. Pan průvodce nám řekl úvodem něco o galerii a poté se otevřely velké dveře a my jsme měli možnost zajít dovnitř. Řeknu vám ve stručnosti, jak to vypadalo: výstava byla opravdu od A do Z, ke každému písmenu bylo nějaké povídání a ještě tam bylo pár aktivit jak pro menší děti, tak i pro děti z druhého stupně. Všechny místnosti byly vymalovány černě, což dávalo hezký efekt bílým písmenům. Také tam byly knížky, které jsme si mohli volně prohlédnout.

Celá výstava byla doplněna výkladem a pracovními listy. Všichni, co byli na exkurzi, říkali, že se jim výstava líbila a určitě by ji doporučovali všem, kdo se zajímají o knížky, ale stejně tak i těm, které knížky tak moc „neberou“. Možná by změnili svůj názor.

Ten, kdo by se chtěl na výstavu podívat, nemusí litovat, že už skončila. Na webových stránkách Západočeské galerie jsou videa o výstavě. Jsou moc pěkně zpracovaná, a tak je náš Čtenářský klub GB všem doporučuje.

Alžběta Sochorová

 

Výstava byla spojena s literární procházkou po Plzni. Průvodcem byl Mgr. Jiří Hlobil.

Baobabc Baobabc Baobabc

Zpět na seznam

© 2014-2024 gblovice.cz Všechna práva vyhrazena