Archiv aktualit

10


06 2022

aktualita img

:: Den v laboratořích FEL

U příležitosti oslav 60. výročí GB běží na naší škole akce s názvem Studenti studentům. V pátek 10. června jsme tedy navštívili naše absolventy na Elektrotechnické fakultě ZČU v Plzni. Vašek Kotlan, David Rot, Oldřich Tureček a Lenka Stachová (roz. Přibylová) ukázali 20 našim technicky naladěným studentům laboratoře, v nichž se dějí pozoruhodné věci.

Kluci a holky od tercie až po septimu se proletěli na simulátoru paraglidu, sami měřili tvrdost kovů na tvrdoměru, pracovali s termokamerou. V laboratoři chemie poznali podstatu palivových (vodíkových) článků. Oddělení akustiky se svými speciálními měřicími komorami zaujalo nejen naše hudebníky. Ukázka levitačního tavení a indukčního kalení dovršila prohlídku vnitřních laboratoří fakulty. Naše exkurze doslova vyvrcholila na střeše budovy FEL, kde nám Ing. Ivo Veřtát, Ph.D. ukázal antény komunikující s FELkou řízenou družicí a řídicí centrum pro tuto družici.

Děkujeme všem našim absolventům za to, jak vstřícně nás přijali a kolik svého cenného času nám věnovali. Na fakultě jsme se cítili jako doma. Perfektní den!

Lada Kotlanová

22_laboratoreFEL 22_laboratoreFEL 22_laboratoreFEL 22_laboratoreFEL 22_laboratoreFEL 22_laboratoreFEL 22_laboratoreFEL 22_laboratoreFEL

Zpět na seznam

© 2014-2024 gblovice.cz Všechna práva vyhrazena