Archiv aktualit

07


06 2016

aktualita img

:: Exkurze do NP Podyjí

Ve dnech 1.-3.6. se žáci Semináře z biologie (část septimy spolu se třetím ročníkem) zúčastnili třídenní exkurze do národního parku Podyjí. Cílem této výpravy bylo spatřit našeho nejvzácnějšího plaza, užovku stromovou, ale i spoustu dalších druhů zvířat.

V 8 hodin jsme vyjeli od školy a naše první zastávka směřovala do jihlavské ZOO. Ač není ZOO svou rozlohou nikterak rozsáhlá, bylo zde k vidění spoustu zajímavých zvířat. Vzácností byl například medvěd malajský nebo babirusa sulaweská. Po příjezdu do Havraníků, kde jsme měli zajištěné ubytování, se k nám připojil i lektor David Fischer z příbramského muzea. Společně jsme pak vyrazili na krátkou procházku do okolí. Večer si pak pro nás přichystal zajímavou přednášku o obojživelnících a plazech.

Ve čtvrtek ráno jsme se vydali na celodenní výlet po NP Podyjí. I přes nepříznivé předpovědi počasí nám překvapivě celý den svítilo sluníčko a měli jsme tak ideální podmínky pro naši exkurzi. Spatřili jsme tak několik druhů obojživelníků (kuňku obecnou, skokana skřehotavého) a plazů (všechny naše druhy užovek, slepýše a ještěrky zelené). Tolik hledanou užovku stromovou jsme konečně lapili na vinici Šobes. Večer jsme se vypravili k místnímu rybníku, kde jsme pozorovali různé druhy žab a chytili rosničku.

Poslední den nás překvapil silným deštěm, který byl pro nás ale žádoucí, neboť jsme chtěli vidět i mloky. Při zpáteční cestě jsme proto zastavili u rakouských hranic, kde se nám v lese podařilo spatřit hned několik jedinců tohoto zajímavého druhu.

Společně s panem Vlachem jsme se vrátili do Blovic. Celá akce byla mimořádně přínosná. Podařilo se nám spatřit vše, co jsme měli v plánu a na celou exkurzi budeme rádi vzpomínat.

Renata Durasová, septima

Exkurze NP Podyjí Exkurze NP Podyjí Exkurze NP Podyjí Exkurze NP Podyjí Exkurze NP Podyjí Exkurze NP Podyjí Exkurze NP Podyjí Exkurze NP Podyjí Exkurze NP Podyjí Exkurze NP Podyjí Exkurze NP Podyjí Exkurze NP Podyjí Exkurze NP Podyjí Exkurze NP Podyjí Exkurze NP Podyjí Exkurze NP Podyjí

Zpět na seznam

© 2014-2024 gblovice.cz Všechna práva vyhrazena