Archiv aktualit

11


10 2016

aktualita img

:: Techmania Science Center

Dne 11. 10. 2016 se celá naše třída kvinta v čele s paní učitelkou Drhovou vypravila do plzeňského Planetária pod hlavičkou Techmania Science Center. Když po krátkém čekání dorazili i ti poslední opozdilci, čekala nás projekce dokumentárního 3D film Hluboký vesmír na kulovou plochu překrásně vystihující nebe plné hvězd.

Po skončení filmu jsme měli možnost projít si celou interaktivní expozici Planetária, užili jsme si při tom spoustu legrace a zábavy, mačkali spoušť o sto šest a našli si i chvíli zajít si restaurace Techmanie na něco k snědku. Mimochodem, zdejší domácí dorty jsou vynikající!

Chvíli před koncem naší exkurze na nás čekala Show Gyroskop. Dozvěděli jsme se mnoho zajímavého a ti nejodvážnější si zkusili výcvik astronautů pomocí tohoto zařízení. Ale čas nás tlačil a nezbývalo nic jiného, než se vrátit do našich domovů.

Proto bych ráda poděkovala jak celému personálu Planetária, který se o nás příjemně starat, tak i naší fyzikářce paní Janě Drhové, že nám tuto exkurzi umožnila.

Kateřina Beránková

Techmania Science Center Techmania Science Center Techmania Science Center Techmania Science Center Techmania Science Center Techmania Science Center

Zpět na seznam

© 2014-2024 gblovice.cz Všechna práva vyhrazena