Archiv aktualit

20


12 2016

aktualita img

:: Svatba primy

Dne 19.12.2016 se konala jedna z dosud největších událostí za naše studium na Gymnáziu Blovice - svatba primy. Všichni jsme se na ni těšili už od začátku roku, ale museli jsme si počkat.

Sešli jsme se začátkem vyučování a připravili si něco dobrého na zub, ale zatím jsme nehodovali. Začala se přibližovat desátá hodina a my jsme museli vyrazit. Naším cílem byla obřadní síň na Městském úřadě Blovice a za dohledu naší oddané ochranky jsme tam včas dorazili. Trémy bylo všude na spadnutí, ale navzdory tomu začal obřad přesně v 10:00. Za doprovodu varhan vstoupila do obřadní síně nevěsta, Kludie Trhlíková, s ženichem Kamilem Petrem. Obřad proběhl bez problémů a po chvíli vycházela Klaudie a Kamil spolu, jako naši novomanželé. Po návratu do školy paní učitelka Chytrá „neštastnou náhodou“ rozbila talíř; to ale vůbec nevadilo, protože si manžel s nevěstou mohli vyzkoušet jednu ze svatebních tradic – zametání střepů. Při této tradici nevěsta drží lopatku a ženich zametá a pak si nějaký hezký střep nechají, a tak to bylo i u nás. Po příchodu do třídy proběhl i krásný slavnostní přípitek otců. Dobře jsme se najedli, zatancovali si, a ještě si zahráli zajímavé hry, jako poznávání ženicha a nevěsty, kdy ani ženich ani nevěsta nezklamali, podlézanou a další hry.

Svatba se nám, myslím, vydařila a všem se nám velmi líbila. Chtěli bychom poděkovat paní učitelce Chytré a Chalupové za přípravu a Městskému úřadu Blovice za pomoc.

Šimon Vlach, prima

Svatba primánů Svatba primánů Svatba primánů Svatba primánů Svatba primánů Svatba primánů Svatba primánů

Zpět na seznam

© 2014-2024 gblovice.cz Všechna práva vyhrazena