Archiv aktualit

13


01 2017

aktualita img

:: Křtění prvních ročníků

Dne 22. 12. 2016 proběhlo v tělocvičně blovického gymnázia křtění nových ročníků, a to prvního ročníku a primy. Jako první krátce po deváté hodině usedli za kulaté jídelní stoly žáci osmiletého gymnázia, pro něž si připravili žáci kvinty křtění na téma „Gastronomie". Primánci byli postupně vyvolávání po jednotlivcích, dvojicích a trojicích a plnili různorodé úkoly, které zahrnovaly například konzumaci všemožných „specialit" nebo i fyzicky náročné disciplíny.

Po skutečně podařené kulinářské show nastoupil v okovech první ročník, který vedli otrokáři z ročníku druhého. Jejich téma bylo zasazeno do středověku, takže prváci museli plnit úkoly zadané například čarodějem, rytíři nebo samotným králem, který dohlížel na jejich vykoupení. Nakonec všichni své úkoly splnili a byli pasováni na právoplatné žáky gymnázia.

Křtění se dle mého názoru velice podařilo a jak primáni, tak prváci si jistě odnesli obrovský zážitek.

Tomáš Štěpánek

Křtění prváků 2016

Dne 22. prosince 2016 se v tělocvičně našeho gymnázia uskutečnilo křtění primánů a prváků, které zorganizovaly kvinta a 2. ročník. Jak už je zvykem, první na řadě bylo křtění primánů. Z něj naše třída nic moc neviděla, protože jsme dolaďovali poslední detaily před naším vystoupením.

Prváci se museli vykoupit ze zajetí na hradě Gymplštejn splněním dvanácti tematických úkolů. Během rána jsme žákům prvního ročníku přidělili pořadová čísla. Jelikož několik z nich chybělo, museli jsme udělat pár změn v programu. Dostavily se sice ještě další potíže, ale s nimi jsme si hravě poradili. Na našem středověkém křtění se podílela celá naše třída, a to rekvizitami, hudbou, choreografií či „scénářem“.

V mezeře mezi křtěními hrála školní kapela a pak jsme už byli na řadě my. Po krátkém úvodu předstoupil před diváky celý náš zástup. Kati předvedli „vězně“ a usadili je na žíněnku. Po našem tanci na známou melodii ze seriálu Hra o trůny následoval přípitek chlebovým vývarem. Vězňům šlo plnění úkolů pěkně od ruky a za odměnu byli vykoupeni a pasováni na právoplatné prváky. Celou tuto akci jsme zakončili korunovací Milenky z Durasu na jejich královnu a opravdovým slavnostním přípitkem. Na znamení, že mezi námi není zlá krev, jsme si s prváky ještě před odchodem podali ruce nebo se objali a společně se vyfotografovali.

Veronika Sedláková, 2. ročník

krteni krteni krteni krteni krteni krteni

Zpět na seznam

© 2014-2024 gblovice.cz Všechna práva vyhrazena