Archiv aktualit

20


03 2017

aktualita img

:: Probuzení jara

Dne 15. 3. 2017 se 1. ročník s třídní paní učitelkou Milenou Durasovou vydal na prohlídku nynějších expozic Západočeské galerie v Plzni a poté do Nového divadla na představení Probuzení jara.

V devět hodin ráno jsme se sešli na hlavním vlakovém nádraží v Plzni (překvapivě všichni včas), odkud jsme pokračovali do nedaleké galerie. Výstavní síň Masné krámy nyní hostí expozici o Adolfu Loosovi a jeho unikátních interiérech, realizovaných v Plzni. Výstavu nám v závěru zpříjemnila hrou na klavír naše spolužačka Barča. Sklidila od nás velký potlesk.

Po prohlídce této neobvyklé expozice jsme se pouze přesunuli přes ulici, kde na nás čekala výstavní síň ,,13’’ s expozicí obrazů, která nese název Světlo, šero a temnoty. Měli jsme možnost vidět díla od Adolfa Kosárka, Julia Mařáka, Antonína Slavíčka, Jaroslava Panušky Emanuela Krescence Lišky, Jakuba Schikanedera aj. Loosovy zajímavé interiéry a vystavené obrazy mnohé z nás zaujaly.

V jedenáct hodin nás čekalo představení Probuzení jara. Mnozí z nás nevěděli, co mají od tohoto muzikálu čekat, avšak už od začátku bylo jasné, že to nebude žádná nuda. Muzikál nás velmi mile překvapil, byl vtipný, energický a místy dojemný. Herečkám jsme za jejich úžasný výkon poslali dokonce květiny, které jim vykouzlily úsměvy na tvářích. A plni krásných pocitů jsme odcházeli i my diváci.

Lucie Staňková, 1. ročník

Zpět na seznam

© 2014-2024 gblovice.cz Všechna práva vyhrazena