Archiv aktualit

02


10 2017

aktualita img

:: Anglické bloudění Prahou

Ve středu 27. září jsme se jako třída septima zúčastnili dobrodružného výletu do Prahy. Naším doprovodem a zároveň autory skvělého programu byli pan učitel Barca a Kyle Diaz.

Jen co jsme radostně vyskákali z vlaku v našem hlavním městě, rozdělili jsme se do čtyř až pětičlenných skupin a obdrželi instrukce o tom, jak bude celý den probíhat. Současně nám byla přidělena mapa a první sada čtyř úkolů, které jsme měli plnit. Celá instruktáž i zadání úkolů byly samozřejmě v angličtině.

Prahu jsme tedy neprocházeli obvyklým „školním“ způsobem ve velké skupině lidí, ale v již zmíněných skupinkách. Z hlavního nádraží jsme byli vypouštěni v určitých časových intervalech, abychom nebyli v patách ostatním a mohli si tak pražské dobrodružství užít opravdu naplno. První čtyři úkoly nás zavedly na Václavské náměstí přímo k Pomníku svatého Václava, pokračovali jsme k Prašné bráně. Poté na Staroměstské náměstí ke středověkému orloji a Pomníku Mistra Jana Husa, kde nás mimo jiné čekal úkol pohovořit si s cizinci v anglickém jazyce. Zde byl také první „check point“, kde jsme se setkali se svými učiteli a obdrželi další tři úkoly, které nás tentokrát dovedly na náměstí Jana Palacha k novorenesančnímu Rudolfinu.

Odtud jsme se pomocí další indicie dostali do Valdštejnské zahrady, kde jsme měli prostor pro občerstvení a prohlídku zahrady. Po zasloužené pauze nás další úkoly vedly přes Malostranské náměstí až k Pražskému hradu, kde jsme mohli shlédnout tradiční střídání stráží, a čekal nás další rozhovor s libovolným cizincem. Zastavili jsme se také u Černínského paláce, Strahovského kláštera a na závěr plnění našich úkolů jsme přecházeli Karlův most.

Před odjezdem jsme měli možnost nakupování a občerstvování. Krátce po 15 hodině už jsme všichni seděli spokojeně ve vlaku na cestě domů. Byl to netradičním způsobem skvěle strávený den a všichni jsme si odnesli spoustu zážitků a vědomostí.

Jana Hellerová, SEPTIMA

Praha

Zpět na seznam

© 2014-2024 gblovice.cz Všechna práva vyhrazena