Archiv aktualit

01


11 2017

aktualita img

:: Jak se točí peníze

V pondělí 23. 10. 2017 jsme třída sekunda s paní učitelkou Hanou Chytrou a Lucií Chalupovou vyrazili na plánovanou akci DEPO – Jak se točí peníze. Díky perfektní organizaci paní učitelky Chytré, na nás čas čekala paní průvodkyně, která nás pár slovy seznámila s celým programem a smyslem této akce.

O co tedy vlastně šlo? Formou velké vzdělávací hry žáci zažili spoustu zajímavých a mnohdy poučných chvil.

Na začátku každý student obdržel spořicí kartu, kterou následně použil na jednotlivých stanovištích. U každé stanice se dalo peníze vydělat, ale také utratit. Někdo část peněz investoval do cenných papírů, jiný naspořil slušnou částku nebo prodělal. Díky spořicí kartě měl každý neustále přehled o zůstatku na svém účtu. A výsledek? V naší třídě je spousta podnikavých duší a většina během hry nějakou tu „korunu“ vydělala. Co s penězi nakonec? Pomohli jsme virtuálním peněžním darem obecně prospěšné společnosti „Podané tlapky“. Náš dar umožní vybudovat výběh pro asistenční psy. A to má smysl!!!!!

Jak se točí peníze Jak se točí peníze Jak se točí peníze Jak se točí peníze Jak se točí peníze Jak se točí peníze Jak se točí peníze

Zpět na seznam

© 2014-2024 gblovice.cz Všechna práva vyhrazena