Archiv aktualit

01


11 2017

aktualita img

:: Německé divadlo a další akce

Ve čtvrtek 19. října se studenti 3. a 4. ročníku vypravili do Plzně, aby zde navštívili hned několik zajímavých míst.

Nejprve naše početná skupina pod vedením paní učitelky Kováříkové a Lankové zamířila na německé divadelní představení s názvem 3 x über die Liebe. Jednalo se o tři příběhy Hanse Christiana Andersena, které vyprávěl berlínský herec Max Mauer a pantomimou jej doplňovali brněnští herci. Tato akce byla zajisté velkým zpestřením studia němčiny, ačkoli jsme zjistili, že v tomto jazyce máme ještě stále co zlepšovat.

Poté jsme se rozdělili na dvě skupiny, abychom postupně navštívili další zajímavá místa. Prvním z nich byly Masné krámy, kde jsme zhlédli výstavu Tenkrát v Evropě. Viděli jsme zde spoustu fotografií a uměleckých děl, které zachycovaly život během totalitních režimů v minulém století. Byli jsme dokonce i zapojeni do programu. Měli jsme napsat krátký příběh nebo jej dramaticky zpracovat. Těmto metodám interaktivní výuky přihlíželi studenti Pedagogické fakulty ZČU.

Naší poslední zastávkou byla Německá knihovna, která spadá pod Studijní a vědeckou knihovnu Plzeňského kraje. Zde jsme vyslechli několik informací o tom, jak celá knihovna funguje, a řešili jsme také malý kvíz týkající se Německa a Rakouska. Potom jsme si mohli všechna oddělení knihovny sami projít a zjistit, které knihy bychom si rádi přečetli.

Celé dopoledne jsme si příjemně užili a vrátili jsme se domů plni nových poznatků.

Lukáš Vladař, 4. ročník

Zpět na seznam

© 2014-2024 gblovice.cz Všechna práva vyhrazena