Archiv aktualit

23


11 2017

aktualita img

:: Konference studentských odborných prací

Dne 14.11. 2017 se vybraní žáci gymnázia Blovice v doprovodu paní učitelky Kováříkové a pana učitele Diaze zúčastnili tzv. Konference studentských odborných prezentací v cizích jazycích soutěže v cizích jazycích, pořádané na půdě Západočeské univerzity v Plzni. Z našeho gymnázia se soutěže účastnilo celkem devět žáků a dva naši zahraniční studenti.

V sekci německého jazyka soutěžily dva žačky. Renata Marečková si odvezla krásné druhé místo. Prezentace v anglické sekci byly rozděleny na dvě skupiny podle zaměření, a to na technickou a humanitní. V technické sekci si letos opět vybojoval první místo Jan Šimek, který vyhrál se svojí prezentací již v minulém roce, a těsně za ním obsadil druhé místo Radomír Kesl. V humanitní sekci se podařilo získat druhé místo Anně Vališové. Nezúčastněn nezůstal ani náš učitelský doprovod, který sehrál roli přísné poroty u našich německých a anglických prezentací.

Letošní ročník studentských odborných prací byl co do počtu nejúspěšnějším a totéž můžeme s hrdostí říci i o našich soutěžících. Všem výhercům gratulujeme a přejeme štěstí při dalším ročníku této konference!

P.S. Doslechli jsme se, že jsme byli členy jednotlivých komisí z řad učitelů ZČU chváleni za vynikající práce.

Martin Jaroš, 3. ročník

Zpět na seznam

© 2014-2024 gblovice.cz Všechna práva vyhrazena