Archiv aktualit

08


01 2018

aktualita img

:: Svatba primy

Dne 20.12.2017 se v naší primě konala ,,svatba“. Se svatbou byly spojeny velké přípravy. Sama třída si vybrala nevěstu Evičku Poustkovou a ženicha Michala Vaňka. Za svědky našim snoubencům šli Karolína Šimánková a Adam Klaus. Děti si rozdělily role maminky, tatínka, prarodičů. Nevěsta měla také družičky. Děti si vyrobily svatební oznámení. Připravili jsme si také hostinu a díky jedné z maminek jsme měli krásný pravý svatební dort.

V 9.00 hodin jsme se seřadili a vydali se k Městskému úřadu, kde nás přijala paní matrikářka. Paní matrikářka vysvětlila ,,snoubencům“, jak bude svatba probíhat, snoubenci a svědkové odevzdali občanské průkazy a obřad začal. Na varhany snoubencům zahrál žák sekundy Šimon Vlach. Obřadu se zúčastnili také někteří rodiče, naše paní ředitelka Marcela Šustrová a paní učitelka třídní primy Hana Tlapová. Snoubence oddával pan místostarosta Ing. Michal Hodek.

Po skončení obřadu jsme ve škole měli hostinu, byl slavnostní přípitek, proslovy tatínků, sólo novomanželů, krájení dortu a nakonec také volná zábava.

Dětem se svatba moc líbila, odcházely moc spokojené, naši ,,svatbu“ si opravdu užily.

Na závěr bych moc ráda poděkovala panu místostarostovi Ing. Michalovi Hodkovi, paní matrikářce Bc. Haně Brejchové a také všem rodičům, kteří mi s přípravou svatby pomohli.

Hana Chytrá, vyučující občanské výchovy

svatba svatba svatba

Zpět na seznam

© 2014-2024 gblovice.cz Všechna práva vyhrazena