Archiv aktualit

13


02 2018

aktualita img

:: Poradenské centrum Ledovec

Dne 29.1. 2018 se žáci 3. ročníku spolu s třídní učitelkou Danou Fialovou zúčastnili semináře na téma duševní poruchy. Akce se konala v sídle sdružení Ledovec v Plzni. Na začátku semináře se každý z nás představil a řekl, co by se rád dozvěděl o této problematice. Představily se i sociální poradkyně paní Alena a Vladislava, které tento seminář vedly. Poté jsme diskutovali, co způsobuje duševní nemoci a jak se mohou vyvíjet.

Pomocí hry jsme ztvárnili problémy, které se týkají duševního onemocnění. Mezi problémy patřil například strach lidí z center pro duševně nemocné. Ukázali jsme si, jak v takových případech postupovat a jak je správně vyřešit.

Na závěr se s námi paní Vladislava podělila o svůj životní příběh a o zkušenosti s duševní poruchou. Upozornila nás na to, že je důležité řešit tyto poruchy včas, i když je společnost může považovat až za druhořadé. Také jsme se dozvěděli, že antipsychotika se posouvají díky dnešní technologii na vyšší úroveň. Před koncem akce naše třída dostala letáčky o neziskové organizaci Ledovec, abychom věděli, kam se můžeme případně obrátit.

Díky semináři jsme dostali možnost povídat si o tématech, o kterých se často nemluví, a také nám přiblížil situaci lidí, kteří mají duševní onemocnění.

Linda Rupertová, 3.ročník

Zpět na seznam

© 2014-2024 gblovice.cz Všechna práva vyhrazena