Archiv aktualit

04


10 2018

aktualita img

:: Netradiční německý kemp v Plzni

O letošních prázdninách jsem se zúčastnil netradičního příměstského tábora. Prázdniny jsem měl vždy spíše spojené se zábavou a teď jsem se měl učit. Naštěstí to mělo být zábavnou formou a v němčině tak jsem si řekl, proč ne?

Tento zajímavý kemp se ke všemu konal v klubovně plzeňské Kartarény. Ukázalo se, že nejen já jsem byl zvědavý, jestli nás pustí na motokárovou dráhu.

Průvodci a lektory nám po celý týden byli jazykoví animátoři Martina a Karel. První den se nás sešlo třicet tři. To, že jsme měli jen jednoho odpadlíka, je důkazem, že jsme se opravdu nenudili.

Každý den jsme začínali písničkou Jetzt geht´s los. Po této sborové rozcvičce, kterou jsme den ode dne zlepšovali, následoval dopolední blok pohybových aktivit. Martina s Karlem na nás mluvili německy a jen někdy dovysvětlovali česky.

Odpoledne jsme trávili venku. Navštívili jsme jazykovou knihovnu, kde nám vyprávěli o knihách psaných německy a méně známými jazyky. Mohli jsme si zde prohlédnout německé knihy, časopisy, atlasy a jazykové příručky. Ty byly seřazeny od začátečníků po zkušené němčináře.

Skvělým zážitkem pro nás byla i netradiční procházka Plzní. Chvílemi jsem si připadal jako účastník pořadu Alles Gute. I tehdy jsme totiž komunikovali částečně v němčině. Takto jsme prošli celé centrum Plzně i přilehlé ulice.

Přestože jsme se předtím vzájemně neznali, byla atmosféra na kempu výborná. Svůj díl na tom měli i lektoři, kteří nás nenechali „kousat se nudou“.

D. Č., tercie

Zpět na seznam

© 2014-2024 gblovice.cz Všechna práva vyhrazena