Archiv aktualit

04


04 2022

aktualita img

:: Lyžařský kurz 2022

Lyžařský výcvikový kurz žáků kvinty a 1. ročníku se letos uskutečnil v druhém březnovém týdnu. Vše začalo v neděli 13. března, kdy jsme se po překonání počátečních obtíží s uskladněním veškerého lyžařského vybavení a zavazadel do autobusu vydali na cestu do Skiareálu Velká Úpa v Krkonoších.

Hned po příjezdu na nás čekala snad největší fyzická aktivita celého a kurzu, a to vyjít část sjezdovky k našemu penzionu. Po téměř nekonečném kopci jsme dorazili do penzionu a mohli se jít ubytovat. Ještě téhož večera nás učitelé poučili o pravidlech lyžařského výcviku (které si ovšem někteří z nás, jak už to tak bývá, nebrali příliš k srdci).

V pondělí jsme začínali výletem na běžkách, sjezdem Černé hory s krásnými panoramaty a výhledem na Sněžku. Přestože většina z nás měla z běžek obavy, výlet se nám nakonec líbil. V úterý tedy mohl začít lyžařský výcvik. Se základy lyžování se seznamovali žáci v družstvu paní učitelky Wiesnerové. Pokročilejším lyžařům se věnovala paní učitelka Polívková. Na zkušená družstva pak dohlížela paní učitelka Chalupová a pan učitel Kazda. Sníh byl v ten den bohužel mokrý a těžký, a tak jsme lyžovali pouze dopoledne. Odpoledne jsme se vydali na procházku do horské boudy Růžohorky.

Následující dva dny jsme jezdili skibusem do Skiareálu Pec pod Sněžkou. Tento areál nabízí mnohem více sjezdovek, které jsme mohli vyzkoušet. Na penzion jsme přijížděli vyčerpaní, ale i přesto jsme svůj volný čas věnovali společenským aktivitám, jako např. hraní společenských her a seznamování se se spolužáky z 1. ročníku.

V pátek bylo oblačno a sníh začal tát, takže po prosluněných pěti dnech byl pravý čas na odjezd.

I přes zdravotní potíže některých žáků a jednu zlomenou hůlku se nám lyžařský kurz moc líbil a děkujeme všem zúčastněným učitelům za pevné nervy a odhodlání s námi jet.

Jelínková Eliška, kvinta

22_lyzarsky_kurz 22_lyzarsky_kurz 22_lyzarsky_kurz

Zpět na seznam

© 2014-2024 gblovice.cz Všechna práva vyhrazena