Archiv aktualit

02


11 2022

aktualita img

:: Úspěch v robotické soutěži Plzeňského kraje

Dušičky nebyly pro blovické gymnázium ani trošku černým dnem. Naši žáci totiž dosáhli dalšího úspěchu. Tentokrát zabodovali v robotické soutěži Plzeňského kraje. Soutěž se koná každý rok v listopadu v rámci projektu Vzdělávání 4.0 v Plzeňském kraji a úkolem žáků středních i partnerských základních škol je připravit roboty tak, aby splnili různá zadání. Letos měli roboti co nejrychleji projet křivolakou trať tak, aby se nedotkli žádné z úzkých branek podél ní.

Naše gymnázium vyrazilo hned se třemi týmy kluků, kteří navštěvují kroužky robotiky vedené Václavem Kotlanem z FEL ZČU. Všechny týmy v soutěži zaznamenaly výrazný úspěch. Tým z primy vyhrál v kategorii ZŠ soutěž kreativity, Lego robot Brumík se porotě líbil ze všech robotů nejvíc. Kluci z kvarty obsadili v rychlostní soutěži krásné 5. místo. Tým vyššího gymnázia pak obsadil v kategorii SŠ 3. místo v kreativitě. V konkurenci 43 týmů z celého kraje jsou to opravdu povedené výsledky.

Děkujeme všem našim soutěžícím za reprezentaci školy a gratulujeme jim ke krásným umístěním. Jsme pyšní na to, že i když nejsme technicky zaměřená škola, v technických soutěžích rozhodně nezaostáváme. Lví podíl na tomto úspěchu má samozřejmě i externí lektor Václav Kotlan. Děkujeme i jemu, že našim žákům věnuje každé své páteční odpoledne.

Těšíme se na další úspěchy našich mladých programátorů nejen v příští robotické soutěži, která se bude konat zase za rok.

soutez_robotu soutez_robotu soutez_robotu soutez_robotu soutez_robotu

Zpět na seznam

© 2014-2024 gblovice.cz Všechna práva vyhrazena