Archiv aktualit

30


04 2024

aktualita img

:: 60. ročník chemické olympiády na naší škole

V letošním jubilejním ročníku ChO soutěžilo ve školních kolech kategorie C a kategorie D celkem 9 žáků.

V kategorii D se konalo okresní kolo na Základní škole v Přešticích, zde naši žáci obsadili první tři místa. Na 1.místě se umístila Alžběta Sochorová, na 2. místě Barbora Houdková (obě žákyně z kvarty) a na 3.místě Elen Kotlanová (žákyně tercie).

Do krajského kola postoupily všechny tyto dívky. Zde jsme získali díky Alžbětě Sochorové medailovou pozici – 3. místo, a také ostatní žákyně se umístily na pěkných místech (Barbora Houdková na 10. místě a Elen Kotlanová na 11. místě). Celkem v kraji soutěžilo 24 žáků. Žákyně se na obě kola svědomitě připravovaly, navštěvují již třetím rokem kroužek chemie, který na škole máme a zde se učí práci s laboratorní technikou a rozšiřují si znalosti v oboru chemie.

V kategorii C (kvinta, sexta) okresní kolo není a do krajského kola postoupila Kateřina Štěpánová z kvinty. Obsadila 16. místo v kraji z celkového počtu 23 soutěžících. Tato kategorie je již náročná.

Všem žákům, kteří se zúčastnili olympiády z chemie patří velký dík, protože dělají úkoly nad rámec výuky a zdokonalují se v daném oboru.

24_cho 24_cho 24_cho 24_cho 24_cho

Zpět na seznam

© 2014-2024 gblovice.cz Všechna práva vyhrazena