Archiv aktualit

16


05 2024

aktualita img

:: Sexta a třeťák společně v divadle

Ve čtvrtek 16. 5. bylo docela snadné potkat studenty našeho gymnázia v Plzni. Hned dvě třídy se vydaly do divadla. Představení začínalo ale až v 11, a tak čas před ním bylo třeba smysluplně využít.

Sextáni se pod taktovkou Evy Menclové vydali po stopách plzeňských pověstí. Proto už vědí, proč má katedrála jen jednu věž, proč je ve znaku města chrtice a velbloud, kdo všechno v Plzni straší a jaké pověsti se vážou k významným domům.

Jeden z nejvýznamnějších domů pak navštívili naši třeťáci. Ti se s Ladou Kotlanovou vypravili na prohlídku Semlerovy vily, rezidence podnikatelské rodiny Semlerových, která v Plzni žila až do 30. let minulého století. Krása a důmyslnost architektury A. Loose a H. Kulky všechny doslova nadchla.

Hlavním bodem programu obou tříd bylo zhlédnutí divadelní adaptace detektivky Pět malých prasátek od Aghaty Christie s názvem Go back for murder. Napínavý příběh, výborní herci a propracovaná scéna i jevištní choreografie byly důvodem toho, proč jsme se v divadle všichni skvěle bavili. Pro ty, kteří nejsou úplně zběhlí v anglické literatuře, byl vrah neznámý až do poslední chvíle celého představení.

Čtvrtek se nám velmi vydařil. Těšíme se, až podnikneme další společnou akci. A protože se blíží červen, nejspíš na ni nebudeme muset ani dlouho čekat ;-).

24_sexta_tretak_divadlo 24_sexta_tretak_divadlo 24_sexta_tretak_divadlo 24_sexta_tretak_divadlo

Zpět na seznam

© 2014-2024 gblovice.cz Všechna práva vyhrazena